fruoe.blogg.se

Crossfit - Hälsa - Familjeliv - Inredning - Shopping - Resor - Mat

Gravid och mammaträning

Kategori: Graviditet nr 3

Imponerande nog (ja, självberöm är viktigt) så tränade jag fram till vecka 37.
Som den Crossfit-nörd jag är körde jag på med gruppass men anpassade allt eftersom övningar efter min förmåga. Det som var allra tuffast var egentligen att acceptera att kroppen ville annat mot vad min hjärna ville.
Istället för att sätta nya personbästa tvingades jag skala ner på vikterna.
 
När den acceptansen väl lagt sig låg fokus mest på att hitta på andra övningar. Styrkedelarna var i stort sett oförändrade men mjölksyreträning byttes ut mot rent flås (mot slutet räckte det att jag gick från parkeringen till boxen så var flåset med mig, ha ha!)
 
Jag är otroligt taggad på att få komma igång igen. Inte på jakten efter den "gamla kroppen" utan för gemenskapen och att få träna något jag verkligen brinner för.
Till min hjälp har jag nu beställt Lofsans omtalade bok "mammaträning" som jag kommer att börja med så snart kroppen tillåter. Ja, nummer ett är väl att lilla knodden i magen tittar ut :-)
 
Är sedan tidigare påläst och vet hur jag ska ta stegen tillbaka men boken tror jag kan vara en bra vägledning. Hoppas att den uppfylller mina förväntningar, om inte annat har jag lite lektyr att ta mig igenom i väntans tider.